I Love Benjeng

Aku pancene sueneng poll ambek Benjeng. Tanah kelahiranku. Masio ndeso, nggone adoh, tapi aku tetep tresno.

Biyen duwe cita-cita, mari sekolah nyambut gawe sing adoh, lungo nang Jakarta opo Suroboyo. Tapi njekthek yo mbalik nang ndeso. Ngrewangi emak nang sawah. Ngramut pitik ambek rojokoyo.

Sekolah yo tau nang kutho, bareng nyambut gawe yo gak adoh. Opo maneh rabi oleh tonggo deso, gumbul moro tuwo. Yo cek epo maneh takdire menungso. Tak syukuri ae, gak atek ngersulo. Sik akeh wong sing uripe soroh. Mugo-mugo uripku mene sansoyo mulyo.

Benjeng ket biyen mulo dadi papan panggonanku. Urip,  mangan, sembarang dingah yo nang tlatah Benjeng. Aku yo rumongso duwe utang budi kanggo desoku. Mulo saiki aku yo kepingin ngangkat apike jeneng desoku. Gak nggawe cidro ambek ngisin-ngisini tonggo teparo, bapak ibu ambek mbah buyutku sing babat alas desoku.

Wis ngene ae, angen-angenku. Tak sambi ambek dhadhak, mbubuti suket nang sawah mburi. Mugo-mugo konco, dulur, kuabeh tetep krasan nang Benjeng, sing lungo adoh pancet kangen Benjeng, sing pendatang ayo podho mbangun Benjeng dadi kecamatan sing rejo…

Benjeng Gresik, 21 November 2016

0 Responses to “I Love Benjeng”



  1. Tinggalkan sebuah Komentar

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s





%d blogger menyukai ini: